De “Off the road club”van Birlad hield op 20 december 2015 ook een actie voor de zigeuner gezinnen die het moeilijk hebben. Zij zorgen er voor dat ook deze mensen niet vergeten worden, wonen allemaal in afgelegen gebieden die moeilijk te bereiken zijn.

De leden van deze club hebben allemaal terrein auto’s die worden aangedreven op alle 4 wielen. Ieder lid geeft een bedrag van € 150,= waar goederen voor worden gekocht om uit gedeeld te worden. Dit zijn zakken aardappelen, rijst, macaroni, spaghetti, zonnebloemolie, boter, brood, meel, suiker, snoep voor de kinderen en dat soort dingen.

 

Ook zakken met kleding, huishoudelijke artikelen, schoenen, dekens, speelgoed, bedden, etc. van een hulptransport van Emmaus Friesland maakten deel uit van deze goederen.

 

Onze vertegenwoordiger in Birlad is ook lid van deze club en heeft met toestemming van ons, met veel plezier deze goederen uitgereikt. Hij was het die vier jaar geleden de initiatief nemer van dit plan is en ongeveer 12 leden en vele helpers doen dit nu met inzet en plezier.

 

Hun ogen zijn geopend dat er nog veel hulp nodig en veel leed is in hun eigen omgeving. Hulp blijft altijd nodig.