Linda Foundation

Emmaus Friesland heeft €1000,- gedoneerd aan de Linda Foundation.

Hieronder leest u het artikel die de Linda Foundation in dank voor de donatie op de website heeft geplaatst.

Wilt u meer weten over de Linda Foundation of eventueel zelf ook doneren, klik dan hier.

 

'Fantastisch dat Linda de Mol de kosten voor eigen rekening neemt'

Emmaüs Friesland, een stichting die zich met hart en ziel inzet voor mensen die het niet breed hebben, doneert aan de LINDA.Foundation. We konden ons geen beter doel bedenken, omdat deze zo dicht bij onze eigen doelen staat.

 

Bij Emmaüs Friesland kun je je oude spullen kwijt. De goede spullen gaan naar hun tweedehandswinkels. Het gedeelte dat niet meer geschikt is voor verkoop, gaat naar de allerarmsten in Oost-Europa (met name kinderen, moeders en ouderen). Ze brengen alles op eigen kosten daarheen, betaald met de inkomsten van de winkels.

 

Gift moet niet naar schuldeisers

De stichting ziet steeds meer stille armoede in Nederland en wil daar iets tegen doen door een ander doel te sponsoren. Met als cruciaal aspect dat mensen geen geld, maar vouchers krijgen. Zodat we er zeker van kunnen zijn dat het geld goed wordt besteed en niet naar schuldeisers verdwijnt bijvoorbeeld.

 

Kinderfeestjes mooier maken

Al snel kwamen ze bij de LINDA.Foundation uit, omdat Emmaüs zich voornamelijk richt op moeders en kinderen. We willen juist boodschappen, kinderfeestjes en feestdagen mooier maken voor de mensen die niks hebben te besteden. Dat is onder andere wat wij ook doen voor onze goede doelen in het buitenland.

 

Linda betaalt de postzegels

Dat Linda de Mol alle overheadkosten betaalt, trok Emmaüs Friesland definitief over de streep. Ze noemen het zeer zeldzaam: álle giften gaan naar mensen die het hard nodig hebben, en niet naar kilometervergoedingen, postzegels of briefpapier. Dat Linda de Mol deze kosten voor eigen rekening neemt, vinden we fantastisch en bewonderenswaardig.