Schoenendoos actie Roemenie

Stichting Emmaus Friesland werd benadert door de gezamenlijke kerken van Twijzel en de basisschool de Oanrin of er ook iets gedaan kon worden voor een schooltje in Roemenië.

De wens was om een schoenendoos actie te organiseren, in samenwerking met de basis school de “ Oanrin” te Twijzel.

 

Dit heeft er toe geleid dat er op 9 december 2015, 250 schoenendoosjes gevuld waren door de kinderen van de basisschool en getransporteerd zijn naar het plaatsje Bacani, in de provincie Vaslui in Roemenië.

Inhoud van de pakketjes was: shampoo, stukje zeep, washandje, handdoekje, tandenborstel, tandpasta, kleurpotloden, pennen, kleurboekje, gum, potloden en iets van de kinderen zelf, zoals een knuffeltje of een autootjes.

De school zouden allerlei schoolmeubilair ontvangen en de ouders tweedehands kleren, schoenen, speelgoed, en huishoudelijke artikelen.

Deze goederen werden gratis door Stichting Emmaus Friesland beschikbaar gesteld en het transport werd bekostigd vanuit de opbrengst van de “Thema week 2015” te Leeuwarden.

 

Op de foto de ingezamelde schoenendozen.

Op 8 december 2015 was het zover, de schoendozen werden opgehaald door de bestelbus van Stichting Emmaus Friesland, bij de basisschool de Oanrin te Twijzel en de kinderen mochten ze zelf inladen.                        


Alle pakketjes in geladen en kunnen naar Jistrum worden gebracht.    

Op 9 december kwamen er een aantal kinderen van de basisschool uit Twijzel in Jistrum met enkele begeleiders om te controleren of de pakketjes inderdaad in de vrachtwagen geladen waren. Ook werd er een kleine rondleiding in de winkel en opslagruimte gegeven door de heer Lolke de Vries.

13 december 2015, de vrachtauto lost bij een gymnastiekzaal van een school in de stad Birlad. De goederen en de kleren worden hier uitgezocht en de schoolmeubelen worden opgehaald in bestelbusjes, doordat de vrachtauto niet bij de scholen kon komen.

Op 15 december worden de schoenendoosjes uitgereikt aan de kinderen in Bacani.

Dinsdag 15 december.
De kinderen van de kleuterschool krijgen allemaal een pakketje, dat zijn ruim 80 kinderen.
De klassen t/m groep 4 krijgen ook een pakket, nog eens 170 leerlingen.
De dozen met extra spullen (schriften, potloden, kleurpotloden e.d.) worden verdeeld op twee scholen in de omgeving van Bacani, in de plaats Lana, 30 km van Bacani. 

 

Doordat er ruim 500 leerlingen op de basisschool van Bacani zitten, waren er geen pakketjes genoeg voor alle kinderen.

Toen de burgemeester van het dorpje dit hoorde bood hij spontaan aan om ook deze kinderen te verrassen met iets speciaals.

Emmaus Friesland heeft hieraan € 500,= aan bijgedragen, zodat de kinderen van groep 5 t/m 8 niet met lege handen naar huis keerden.

De burgemeester, zijn vrouw en een paar ambtenaren konden dit op 15 december nog net op tijd klaar krijgen.

Plastic zakje met  popcorn, kleurpotloden, pennen, schriften, kleurboek, een groot schrijfblok, kladblok en voor alle kinderen van de school een hele grote, dikke oranje Jaffa sinaasappel.


Hierbij een paar foto's van de uitreiking van de schoenendozen.
De kinderen waren door het dolle heen, zij waren zeer verrast dat zij iets van mensen uit Nederland mochten ontvangen. (ook de leraren en ouders van de kinderen.)
Dat er kinderen in Nederland waren die aan hen dachten, (kinderen van zigeuners, uitschot van de maatschappij)  vonden zij onverstelbaar.
Volgens de directeur van de school, was het voor vele kinderen een lichtpuntje in het harde bestaan waar de kinderen in opgroeien.
Ook namens hem, bedankt lieve mensen uit Holland voor jullie liefde voor deze kinderen.

 

 

Enkele foto’s waarbij geen uitleg nodig is.